2024. április 18., csütörtök

EDZÉSNAPLÓ │ & SKILLS GIF'S │ GROUNDMOVES







3 megjegyzés:

  1. Nagyjából annyi idős vagyok, mint a legidősebb profi játékos a japán labdarúgóbajnokságban, aki mellesleg védőjátékos, pár éve írtak róla. Az aranylabdás Sir Stanley Matthews 50 éves volt amikor szögre akasztotta. A focicselek rendszerezése és új kombinációk , új mozdulatok kitalálása viszont nem köthető korhoz, a labdarúgás szeretete sem és több mint 25 éve foglalkozok ezzel. Ez nem freestyle, hanem groundmoves. Ha valamelyik focicsapat megkér tanácsadóként, vagy akár a válogatott, állok elébe, de még próbajátékon is tesztelhetnek, ha szabályos módszerrel el tudják venni tőlem a labdát, akkor magas jutalmat kapnak és akkor Ön tisztelt Merley meg maradjon szerintem a szakterületénél, a főzésnél és a Villon-versek posztolásánál, ahogy a suszter is a susztermattnál és a kaptafánál, a foci azért ennél komolyabb sportág. A lényeg, hogy ezek a gifek, videók nem az internetről lelopott és szimplán lekopizott mozdulatsorok (bár az internetnek hála a cselek forradalma zajlik akár freestyle akár gorundmoves), hanem újabb továbbfejlődött variációk, amelyeket részben nem fog megtalálni.
    Vegyük a Pull-Z vagy Z-cselt. A Pandabros japán oldal volt amelyik elsőként bedobta-feltalálta és amíg eljutott a profi futballig ez a mozdulat eltelt egy kis idő, és pont a legutóbbi világbajnokságon egy marokkói játékos hatékonyan alkalmazta is a negyeddöntőben. Az is fontos pl az Alfonso-cselnél amit itt oldalt lát + egy Cruyff -turnnal kombinálva (ez pl már saját variánsa a cselnek részemről), hogy ez a mozdulat is feledésbe merült volna, de én visszahoztam a köztudatba a mozdulatot, mert elneveztem róla és mivel tőle láttam a spanyol ligában és valamint egyik régi kedvenc játékosom volt a Real Betis -ből így született meg az Alfonso-csel.

    VálaszTörlés
  2. https://merleyrobi.blogspot.com/2019/10/francia-hagymaleves-ahogy-en-szeretem.html
    Elbnézést ha kötekedő hozzászólásait eltávolítottam de további jó munkát a blogjához, a főzésben nem tudok önnel versenyezni de ha versenyt akar futni ellenem rövidtávon azt viszont biztosan elveszítené.

    VálaszTörlés
  3. De nehogy félreérthető legyek: az internet nekem is nagy segítség volt abban, hogy rendszerezni tudjak, hiszen az alapmozdulatok rendszerezését és a cseltréningeket a strongsoccer com oldal kezdte népszerűsíteni az interneten. Ami meg a Youtube csatornámat illeti, a legutóbbi Puskás-V (visszahúzós csel) másik nevén Pull-V a cselt előkészítő mozdulatot is bemutattam, mindenképpen fontos egy csel elsajátításánál, hogy ne csak a cselt, hane azon lehetőségeket is észrevegyük, hogy melyek az előkészítő lépései. Általában ezek többfélék, hiszen Puskás visszahúzós cselét előkészíthetjük fordulásból, az általam feltett videó alapján TurnAwayPull-Stop mozdulattal, de a Zico-turn kétféle variációja is kiváló előkészítője a Puskás - cselnek a Zico-Stepover-Turn és a Zico-Moves-Turn (Zico-lépés fordulással magyarul)

    VálaszTörlés